Folkebibliotekene og Trøndelag fylkesbibliotek lanserer 15. april den nye appen BookBites for alle sine lånere. BookBites er enkel og gratis, og vil gi en enda bedre brukeropplevelse for alle våre brukere. BookBites erstatter appen eBokBib, men det er fremdeles mulig å lese ferdig dine lån i EBokBib ut april. Lån herfra vil ikke bli tatt med over i den nye appen.

BookBites appen kan lastes enkelt ned til mobil og nettbrett via app-store. Brukere med nasjonalt lånekort får gjennom appen tilgang til Trøndelags felles digitale boksamling med tusenvis av e-bøker og e-lydbøker, som nå er styrket gjennom ekstra bevilgninger fra Nasjonalbiblioteket på 1 748 000 kroner til hele fylket. Dermed vil tilbudet utvides slik at flest mulig kan få glede av BookBites ved innføringen av dette.

Litt om BookBites

BookBites brukes til å låne e-bøker og e-lydbøker gratis fra biblioteket.
Appen er laget for å gi gode lese- og lytteopplevelser og brukes fra før av bibliotekene i seks andre fylker. Det første du møter i appen er bokhyller med forslag til bøker som kan leses eller lyttes til. Vi vil legge inn bokhyller forløpende hvor vi kommer med anbefalinger til dere. Man kan også søke etter bøker via søkeikonet. Under hver bok ser man hvor lang tid det vil ta å lese den. Slik blir det enklere å velge en bok som passer deg – akkurat nå. Du kan også se din egen lesestatistikk og hastighet under Min lesning.

Vi gleder oss til å ta den i bruk og håper dere liker den nye appen!