Anbefalinger ungdom

 

Alt skal brenne av Sofia Nordin

Livet kan være for mye å bære, men det kan også være veldig fint. Hovedpersonene i boka, Minna og Agnes er krigersøstre. De er bestevenner og skal forandre verden. Når boka starter er Agnes på søking etter svar. Kunne hun har gjort noe annerledes da det mørknet for de to vennene?

Reserver boka!

Flaggermusmusikk av Tyra Teodora Tronstad

Ellen bor sammen med moren og lillebroren. I uthuset driver moren et mottak for skadde flaggermus, men om vintrene går hun inn i en dyp, sammenhengende søvn i flere uker. Lillebroren får stadig oftere noen underlige anfall, og det eneste som hjelper er at den sjeldne barokkflaggermusen setter seg på pannen hans. En dag ber Ellen om hjelp fra nett-tjenesten «Biologen Svarer». Og der er det gjerne noen som vil hjelpe. Men den hjelpen blir ikke som Ellen tror.

Reserver boka!

Alene gjennom av Michael Stilson

En actionfylt ungdomsroman om fotball, prestasjonsangst, drømmer, tvil og håp. Fredrik fra Bare spille ball (2018) er storspiller på Mjøndalen og rykter om større klubber og fete kontrakter svirrer. En dag dukker faren hans opp med et tilbud som vil gjøre Fredrik til mangemillionær. Men idet drømmen om å bli utenlandsproff går i oppfyllelse, merker Fredrik at det er noe som ikke stemmer.

Reserver boka!

Slutten av Strandberg

Hva ville du gjort om det var fire uker til en komét traff jorden? Du er sytten år gammel. Det er sommer og verden er akkurat som før. Men du vet hva som kommer til å skje. Om en måned er vi alle borte. Hvordan føles det å vite eksakt hvilket klokkeslett du skal dø på? Hva vil du gjøre den siste tiden? Og hvem vil du gjøre det sammen med?

Om Lucinda og Simon som må finne innhold til sine siste dager… Spennende dystopi om dagene før apokalypsen!

Reserver boka!

Midt i svevet av Arne Svingen

Midt i svevet er en bok om å handle i det kritiske øyeblikket, og om å måtte leve med det etterpå. Det er en historie om å stå alene, men også om betydningen av venner, familie og verdens havskilpadder.

Reserver boka!

 

Livredd for å leve, dødsredd for å dø av Bjørn Sortland

Dina (16) har flyttet ut i farens gamle campingbil for å være i fred fra familien. En kveld dukker det opp en gutt som sier han er på flukt fra både politi og barnevern. Han starter opp bilen og kjører av gårde. Endelig skjer det noe. Men Dina er likevel usikker på om hun blir kidnappet, eller om hun egentlig har lyst til å bli med. Tom T. virker grei, men hvem er han egentlig?

Reserver boka!

Translate »