Anbefalinger voksne

 

Den avstengte øya
Den avstengte øya av Sigridur Hagalin Bjørnsdottir

Aktuell og skremmende dystopi fra Island. En morgen våkner innbyggerne på Island til ei avstengt øy, all forbindelse til omverdenen kuttet… Ingen fly lander eller tar av, ingen båter legger til kai, internett fungerer bare innenlands.Statsministeren og presidenten er utenlands. Hva skjer?

Reserver boka!

Parfymen
Parfymen av Patrick Süskind

En utradisjonell krimbok, om en morders dødelige besettelse av lukt.

Du finner boka digitalt i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek eller du kan reservere boka i biblioteket.

Borgias bok
Borgias forbudte bok: steingale samlere og pillråtne paver av Torstein Helleve og Jørn H. Hurum

En fornøyelig sakprosabok for samlere, bibliofile og alle historieinteresserte. Vi blir kjent med den sjeldne boka «Speculum Lapidum» og dennes reise gjennom europeisk historie.

Reserver boka!

Uthaug
Der det finst fuglar av Maren Uthaug

Stort drama om omkring livet på Kjeungskjær fyr, på Fosenkysten ved Uthaug på Ørlandet. Fra 1936 til 1949 følger vi en fyrvokterfamilie, med far Johan, mor Marie og barna Darling og Valdemar.

Handler om livet som blir annerledes enn man drømmer om, om konsekvenser av valg, kompleksiteten i led liv, skyld, livsløgner, om å gå til grunne.. I bunn, ulykkelig kjærlighet.

Reserver boka!

Harper
Villspor av Jane Harper

Australsk krim fra Jane Harper, som har utgitt to bøker tidligere om politimannen Aron Falk. Også i denne tredje boka er vi i Australias ødemark, vi er et godt stykke inn i landet rett vest for Brisbane. Såpass langt inn at det er timesvis å kjøre mellom gårdene. Boka åpner ved gjerdet som skiller to gårder (3 timers kjøretur mellom), ved «Driftekarens grav». Nathan Bright eier den ene gården og broren Bub Bright er medeier i den andre. Mellom dem, på grensen mellom gårdene, ligger den mellomste broren Cameron død….

Reserver boka!

Ferrante

Eit år med Elena Ferrante

Mange er blitt veldig glad i Elena Ferrantes bøker om Napolijentene  Lenu og Lila, også foreviget gjennom den nydelige HBO-serien. Denne boka er en samling korte tekster som Elena Ferrante skrev til avisa The Guardian gjennom ett år, fra 20. januar 2018 til 12. januar 2019. Små kloke tekster om livet.

Reserver boka!

Idrissis
Murat Idrissis død av Tommy Wieringa

Lita sterk bok. Fort å lese, men ei historie som sitter i deg. Tematikken er flyktninger, vår holdning til livets verdi….

To unge kvinner er på vei hjem fra ferie i Marokko og blir overtalt til å smugle en gutt Murat på 19 år, over Gibraltarstredet, en 2 timers fergetur.

Reserver boka!

Translate »