Anbefalinger barn

Dødens tjern av Sigbjørn Mostue

Den overivrige faren til Mathias og Malin har dratt dem med på en tur til et naturreservat. Søsknene er motvillige, og i tillegg er den nye bonusmoren og bonussøsteren deres med. Stemningen er anstrengt fra start. Alt peker mot et kjedelig opphold i ødemarka, men så begynner merkelige ting å skje, og skapninger som egentlig ikke burde eksistere kommer til syne.

Se/hør forfatteren lese fra boka!

Reserver boka!

Udyr av Kristine Tofte

Amund er skolelei og føler seg som en taper. Læreren tror kanskje en praksisplass kan være noe for ham, og i juni sender han Amund avsted til en avsidesliggende gård. Amund har sine tvil om hele planen, men så viser det seg at den peneste jenta i klassen, Ida, også skal jobbe på den nedslitte gården…. Men det viser seg at dyrene på Bru gård er langt fra ordinære husdyr, og snart må Amund og Ida kjempe for å redde dem fra å bli drept, eller i det minste tatt bort og forsket på.

Reserver boka!

Rikka på ordentlig og forever av Maiken Nylund

Dette er første bok i en serie om Rikka, 10 år og midt mellom barn og ungdom.  Alt forandrer seg den høsten da Rikkas bestevenn Lise plutselig blir forelsket. For Rikka er ikke forelsket. Absolutt ikke! Hun har mer enn nok med en pappa som bor i en annen by, småsøsken og steforeldre – og en ny gutt i nabohuset. Og når hun attpåtil blir uvenner med Lise, er ingenting lenger som det skal.

Reserver boka!

Mysteriet med Yusuf

En ny bok i serien Blålys, om Astrid og hennes venner som havner i ulike mysterier. Marie i klassen skal ha hjemme-alene-fest, og alle i klassen er invitert, bortsett fra Astrid. Det må være en misforståelse, tenker hun, men hun merker at hun blir både sint og lei seg. På vei ut av klasserommet blikker hun Marie. Det skulle hun ikke gjort, for Marie tar en grusom hevn…

Reserver boka!

Ishavspirater av Frida Nilsson

Spennende og magisk eventyrbok! Om Siri som står opp mot de fryktede Ishavspiratene for å redde søsteren sin. Den dagen piraten Hvithode kidnapper lillesøsteren til Siri, får han en fiende han ikke hadde regnet med. Siri gjør det som ingen andre har turt før henne. Hun legger ut på tur for å finne øya til Hvithode, til tross for at hun er livredd. For hvor redd er vel ikke lillesøsteren, ensom og alene med ishavpiratene?

Reserver boka!

 
Kampen mot mørket av Tim Probert

Ny, spennende grafisk roman for alle som liker Amuletten….

En tegneserie med masse humor og spenning, i en magisk og vakker verden … Bli med til den planeten Irpa.  Bea og Cad er bestevenner litt utenom det vanlige. Hun er et menneske. Han er en galdurianer. De må legge ut på et stort eventyr for å redde sin verden, ellers kommer den til å havne i et evig mørke.

Reserver boka!

 
Marshmallowsmaskinen av Bobbie Peers

Om MarsElla og Felix som reiser av gårde i et luftskip for å finne ut hvorfor den store marshmallowsmaskinen har sluttet å virke. Uten marshmallows vil de skumle pirajapiratene bli enda farligere..

Første bok i en ny serie: Oppdagerklubben.

Reserver boka!

Leon av Katherina von Bredow

Leo er andre bok i trilogien som begynte med Ellinor og skal slutte med Viktor – tre nesten-ungdommer som vi følger noen måneder i 7. klasse.

Reserver boka!

Opphavet av Torbjørn Moen

Rebusjakt på forsvunnet far. Faren til Kristoffer forsvant uten et ord da Kristoffer var fem år gammel. Sju år seinere finner han en nøkkel i en av farens gamle jakker på loftet. En nøkkel med en rebus! Rebusen fører ham til nye gåter som må løses, og til overraskende avsløringer av farens hemmeligheter.

En riktig røverroman – fantasifull og velskrevet for unge lesere fra 9 år.

Reserver boka!

Gjenferdets stemme av Johan Rundberg

«Gjenferdets stemme» er del av en ny spenningsserie av Johan Rundberg, og første bok i den nye serien Hekseknuten – uhyggelig god spøkelseskrim.

Bøkene i serien er frittstående.

Reserver boka!

Buffy By
Buffy By er talentfull av Ingeborg Arvola

Møt Buffy By, fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. Hvordan skal det gå?

Reserver boka!

Turbo-Tim ruller videre av Lincoln Peirce

For deg som liker En pingles dagbok! Tim er på alle måter helt gjennomsnittlig, men mener selv han er super! Sammen med kompisene Frans og Teddy skapr Turbo-Tim masse forviklinger!

Reserver boka!

Nana og jordskipet av Helge Rushfeldt

Et fantastisk eventyr der du følger Nana på en reise ingen har gjort før! Nana og Jordskipet er en illustrert science fiction bok for barn i alderen 6 til 12 år. Boka er skrevet av Helge Rushfeldt og illustrert av Axel Kvinnesland. Boka er en mix av science fact og science fiction, i sjangeren som ble startet av Jules Verne. Ønsket fra forfatteren er først og fremst å fortelle en god historie, deretter å inspirere barn til å søke mer kunnskap om temaene som boka tar opp.

Reserver boka!

Se en ufo av Hilde Lysiak

Noen har sett en UFO i byen! Et nytt mysterium for Hilde og Izzy.Alle er sikre på at aliens er i ferd med å invadere, men Hilde tror ikke helt på det. Hun og fotografsøsteren Izzy prøver å finne fakta, og intervjuer vitner. Plutselig oppdager de vraket av det som ser ut som et romskip. Hilde har løst mange forskjellige saker, men hva gjør hun nå? Dette er virkelig utenomjordisk.

Reserver boka!

Gullungetabber
Gullunge-tabber av Anneli Klepp

Sjuende bok om Line! Denne gange er det full krise i Lines verden. Line passer den supersøte hamsteren til Emma. Det kunne gått fint, det – hvis ikke den supersonisk irriterende fetter Anton hadde kommet på besøk. Plutselig går alt galt, forferdelig galt…

Reserver boka!

 

Translate »