E-biblioteket

bilde av nettbrett og bøker

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Du kan selv logge inn med lånekortnummer og PIN-kode for å vedlikeholde lån du har hos oss. Du kan også bestille og reservere det du ønsker å låne.

For å bruke tjenestene eBokBib og Filmbib trenger du nasjonalt lånekort. Om du ikke har nasjonalt lånekort kan du opprett et lånekort hos Nasjonalbiblioteket. Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.). Som digital nasjonal låner har man tilgang til nasjonale bibliotektjenester som f.eks. Filmbib. For å få tilgang til tjenester ved lokalt bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp.

Digitale bibliotektjenester:

E-bøker: Les e-bøker på telefon eller nettbrett. Last ned appen Boobites og logg inn med lånekort og PIN
Nettbiblioteket: Nasjonalbibliotekets nettbibliotek gir tilgang til digitalisert materiale som kan leses på nett.
Filmbib: Se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode
Filmoteket.no: Filmoteket er bibliotekenes egen strømmetjeneste for film. Her kan du låne filmer digitalt helt enkelt med lånekort og pin-kode. Filmoteket har et stort utvalg filmer for barn og voksne fra blockbustere til smalere arthaus-filmer helt gratis.
Verdensbiblioteket: På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.
Nasjonalt lånekort: Om du ikke har nasjonalt lånekort får du dette på biblioteket eller du søker på nett og tar kontakt med biblioteket etterpå.
Bildebokhylla: Bildebøker som ligger hos Nasjonalbiblioteket som kan leses på nett.
Karanteket: Digitale bibliotektilbud
BrettBoka: Digitale lærebøker fra alle forlag
Smartbok: Smart Bok er den digitale utgaven av Gyldendals lærebøker.
Unibok: Unibok er en digital plattform med digitale bøker fra flere forlag til grunnopplæringen og høyere utdanning

 

 

Nasjonalt lånekort Logo NB BildebokhyllaVerdensbiblioteketLogo Filmbib

Translate »