E-biblioteket

bilde av nettbrett og bøker

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Du kan selv logge inn med lånekortnummer og PIN-kode under «Meg og mitt» for å holde øye med lån du har hos oss og forlenge lån. Du kan også bestille og reservere det du ønsker å låne samme sted.

For å bruke tjenestene eBokBib og Filmbib trenger du nasjonalt lånekort. Om du ikke har nasjonalt lånekort kan du opprett et lånekort hos Nasjonalbiblioteket. Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.). Som digital nasjonal låner har man tilgang til nasjonale bibliotektjenester som f.eks. Filmbib. For å få tilgang til tjenester ved lokalt bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp.

 

Digitale bibliotektjenester:

E-bøker- Bookbites: Les e-bøker på telefon eller nettbrett med BookBites. Last ned appen og logg inn med nasjonalt lånekort og PIN. Her kan du lese e-bøker og e-lydbøker, reservere bøker og holde øye med din egen lesestatistikk.

Nettbiblioteket: Nasjonalbibliotekets nettbibliotek gir tilgang til en mengde digitalisert materiale som kan leses på nett bla. en rekke ulike aviser.

Filmbib: Se gode norske kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib. Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode.

Filmoteket.no: Filmoteket er bibliotekenes egen strømmetjeneste for film. Her kan du låne filmer digitalt helt enkelt med lånekort og pin-kode. Filmoteket har et stort utvalg filmer for barn og voksne fra blockbustere til smalere arthaus-filmer helt gratis. Utvalget oppdateres jevnlig. 


Verdensbiblioteket: På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten.


Nasjonalt lånekort: Om du ikke har nasjonalt lånekort får du dette på biblioteket eller du søker på nett og tar kontakt med biblioteket etterpå. Det gjør at du får tilgang til flere av bibliotekets digitale tjenester og e-bøker. I tillegg kan kortet brukes i hele Norge.


Bildebokhylla: Bildebøker som ligger hos Nasjonalbiblioteket som kan leses på nett.


Karanteket: Digitale bibliotektilbud samlet et sted. 


BrettBoka: Digitale lærebøker fra alle forlag.


Smartbok: Smart Bok er den digitale utgaven av Gyldendals lærebøker.


Unibok: Unibok er en digital plattform med digitale bøker fra flere forlag til grunnopplæringen og høyere utdanning.

 

 

Nasjonalt lånekort Logo NB BildebokhyllaVerdensbiblioteketLogo Filmbib

Translate »