Filmoteket er bibliotekenes egen digitale strømmetjeneste for lån av filmer på nett! Både klassikere og blockbustere. Det er helt gratis, har et bredt utvalg av norske og utenlandske filmer og det eneste du trenger er et nasjonalt lånekort hos oss.
Logg deg inn, leg til lånekort og strøm i vei! Bare et klikk unna og like enkelt som Netflix.

Nye filmer:

Barking dogs never bite

En bedagelig anlagt foreleser på universitetet som lever på sin gravide kones lønn sitter hjemme og lurer på hva han må gjøre for å bli professor. Men den konstante bjeffingen fra en liten bikkje et sted i blokka er i ferd med å drive ham til vanvidd.
Gjennom de sammenflettede historiene til foreleseren, hans kone, en kjæledyrelskende sekretær og en vaktmester med sans for hundelapskaus, bygger Bong et
satirisk mikrokosmos av det koreanske samfunnet. Bak denne blandingen av daglige rutiner, spøkelseshistorier, desillusjonerte karakterer og kjæledyr-redningsdåder, lurer det en skarp sosial analyse.

 

Se den her!

 

En dødelig løgn

Mathieu Vasseur er en ung, talentløs forfatter. En dag finner han et bokmanus i en nettopp avdøds mann hjem.
En fortelling om en eldre manns minner om krigen som viser seg å være det rene mesterverket. Mathieu kan ikke la være å legge beslag på manuset, hevde at han har skrevet det og kontakte et forlag.
Boken blir en braksuksess, men han får snart innse at løgnene hans har en høy pris.

Se den her!

 

 

M

Fritz Langs banebrytende kriminalthriller. Den uhyggelige jakten på en seriemorder. Men når politiets etterforskning står i stampe, blir selv underverdenen med på søket for å hindre at flere barn myrdes.
M er Fritz Langs første lydfilm og ifølge ham selv hans fremste verk, som har hatt enorm innflytelse på etterfølgende filmer – og fremdeles har det den dag i dag.

Se den her!

 

 

 

Serpent

Ekteparet Adam og Gwynneth drar ut i villmarka for noen etterlengtede dager med fred for kropp og sjel. Men når de våkner i teltet er de ikke lenger alene.
De har fått selskap av en svart mamba – verdens farligste reptil med en gift som dreper på noen få minutter.
Den minste bevegelsen og livene deres er slutt. Med en giftig slange som sklir over kroppene deres burde ikke livet kunne bli verre for dem, men det er akkurat det det blir.

Se den her!

 

 

Despite the falling snow

1950-tallets Moskva. Under den kalde krigens mørke lever kommunisten Katya et dobbeltliv som spion for amerikanerne. Men når hun får sitt hittil viktigste oppdrag – å stjele statshemmeligheter fra den unge karrierepolitikeren Alexander – begår hun sitt livs største feilgrep.
Hun forelsker seg i ham. Dratt mellom sin livsfarlige jobb som spion og sin lidenskap for Alexander tvinges hun til å ta et skjebnesvangert valg, som først blir avslørt 40 år senere.
Filmen er skrevet og regissert av Shamim Sarif, og bygger på hennes egen bestselgende bok.

Se den her!

 

 

Strangerland

Catherine og Matthew flytter med sine to tenåringsbarn Lily og Tom til den avsidesliggende ørkenbyen Nathgari. Familien trives ikke, og Tom pleier å ta nattlige spaserturer. En dag følger Lily etter ham og neste dag er de forsvunnet.
I søken etter sine barn må Catherine og Matthew konfronteres med flere ubehagelige sannheter som driver deres forhold til bristepunktet.

Se den her!

 

Vi ses der oppe filmplakat

Vi ses der oppe

I oktober 1918 er de grufulle skyttergravkampene under første verdenskrig snart over. Den unge soldaten Edouard har overlevd mot alle odds, men med et deformert ansikt. Han innser at han snart er nødt til å gå tilbake til kunstnerlivet sitt i Paris, men føler en sterk motvilje mot sin rike far som han aldri vil se igjen. Hans mangel på kjærlighet til sønnen har ødelagt livet til Edouard. Så får han en idé, og overtaler
militærkameraten Albert om å iscenesette sin egen fiktive død. Fri fra farens grep, men full av hevnlyst mot systemet som sendte ham ut i krigen, setter han og Albert i gang med et kunstbedrageri som skal lure hele Frankrike. Det viser seg å være veldig risikabelt når faren hans får øye på et av verkene hans og kjenner igjen streken. Kan det hende at sønnen hans, til tross for dødsbudskapet, faktisk er i live?

 

Se den her!

Poster

Soaked in bleach

Nyheten om Kurt Cobains selvmord i 1994 rystet en hel generasjon. Men var hans død virkelig selvforskyldt? Filmen avslører hendelsene bak Cobains død opplevd gjennom privatetterforskeren Tom Grant, som ble ansatt av Courtney Love bare dager før mannen hennes ble funnet død i deres hjem.
Dokumentaren blander intervjuer og dramatiserte scener om hendelsene under disse rystende dagene i 1994.

Se den her!

 

 

 

Poster

Ultra low

Et uavhengig filmteam fra Seattle havner i krise når de får vite at deres nyeste verk ikke vil bli antatt hos noen av de ledende filmfestivalene. Teamet har tidligere lykkes med det meste, og nyheten sender stemningen til bunns. Med tungt hjerte presser de hverandre for å reise seg og gå videre for å utvikle sin neste spillefilm.
Ultra Low er et metadrama som gir ufiltrert innsyn i slitet og motgangen i den uavhengige filmverdenen.

 

Se den her!

 

 

Poster

Mother

Spennende thriller fra regissøren av Parasitt.
I en småby i Sør-Korea bor en enke sammen med sønnen Do-joon. En kveld følger Do-joon etter en ung jente inn i et ubebodd hus.
Neste morgen oppdager man liket til den unge jenta på taket av huset, og alt tyder på at Do-joon er den skyldige. Overbevist om at han er uskyldig, og villig til å gjøre nesten hva som helst for å bevise det, setter moren i gang sin egen etterforskning av saken.

Se den her!

 

 

Poster
The angels’ share

En hjertevarm komedie fra Ken Loach om unge arbeidsledige skotter, om liv dømt til å mislykkes, om nye muligheter og om whisky! Filmen omtales som den skotske versjonen av I blanke messingen.
Robbie er arbeidsledig og framtida ser alt annet enn lys ut. Men etter å ha holdt sin sønn i armene for første gang, sverger han på at sønnen skal få et bedre liv. Filmen følger Robbie som skal vise seg å ha både nese og smak for whisky, og vennenes hans i den sinnrike jakten på en sjelden single malt.
Og det er nettopp whisky som skal bli Robbies billett ut av den sosiale hengemyra.

 

Se den her!

 

Poster

Beau travail

Galoup ser tilbake på sitt liv som lagfører i Fremmedlegionen da han var utstasjonert i Tajouraviken i Djibouti. Da den nye rekrutten Sentain ankom, vekket det en underlig sjalusi i Galoup, noe som skulle komme til å endre begges liv.
Med Beau travail befestet Claire Denis sin regissørkarriere, da filmen ble kritikerrost da den kom ut, og er blitt omtalt som en av 90-tallets beste.

 

Se den her!

 

 

Poster

Yao

Yao, en ung gutt som elsker eventyr, stikker fra landsbyen sin i nordlige Senegal for å dra til Dakar og møte helten sin, Seydou Tall. Den berømte franske skuespiller, som er på besøk i sitt hjemland, blir overveldet av Yaos entusiasme og beslutter seg for å følge ham hjem.
Men i Senegal går ikke tingene alltid som planlagt og på deres underholdende reise tilbake til Yaos landsby, innser Seydouat turen bringer ham i kontakt med sine egne røtter – på godt og vondt.
Yao er et stykke filmatisk mindfullness, som viser deg at det er først når de stopper opp og virkelig tar verden og menneskene du møter på din vei innover deg, og slipper tanken på å alltid skulle være et skritt foran i livet, at du fullt og helt vil finne ro og lykke.

 

Se den her!

 

Poster

Amy

Et ærlig og engasjerende portrett av artisten Amy Winehouses liv, fra barndommen og frem til hun tragisk døde av alkoholforgiftning i 2011.
Til tross for at hun bare rakk å gi ut to album, er Amy Winehouse et av de største musikk-ikonene i britisk historie. Hun var en popstjerne med sjel, med et musikalsk talent som krysset kulturelle og demografiske grenser. Stemmen ble ofte beskrevet som en kombinasjon av Billy Holiday, Dinah Washington og Sarah Vaughan.Mens musikken gjorde henne til en stjerne, stjal hennes
kaotiske personlige liv overskriftene. Voldsom suksess, kombinert med en vill livstil og kompliserte kjærlighetsforhold gjorde henne til et yndet objekt hos en stadig mer pågående tabloidpresse. Amy Winehouse døde av alkoholforgiftning i juli 2011, 27 år gammel.
Gjennom et samarbeid med produsent James Gay-Rees forteller regissør Asif Kapadia om det ekstraordinære livet bak de sensasjonelle overskriftene og historien om en talentfull ung kvinne hvis liv endte altfor tidlig. Med denne filmen vil verden forelske seg i den virkelige Amy Winehouse og hennes utrolige musikk igjen.

Se den her!

Translate »