Kjære lånere!

Vi har savnet dere. Alle sammen. Noe fryktelig. Sant nok, det har vært deilig å kunne ha teamsmøter i pysjen mens man drikker morgenkaffen, lese seg opp på gode bøker, bli klar over hvor mange andre bøker man vil lese, rydde i mikromarc, ha Instagramsendinger for første gang (#helphvaerdetjegharkastetmegutti!) og pøse ut med bokanbefalinger på sosiale medier. Men nå, nå er det nok. Nå er det nok hjemmekontor hvor folk kun møtes over skjerm. Nå trenger vi å møtes igjen. Snakke om den siste ferien over skranken, lete frenetisk etter den siste boken i “den serien jeg holder på med nå vet du”, prøve å skaffe flere eksemplarer av de siste nyheten, klø seg i hodet over en anbefaling til en ungdom på 15 år du ikke kjenner, husket drøsset med klaner i Kattekrigerne og treffe blink på en roman vi gjerne vil at alle skal lese. Disse tingene, de små tingene, kombinert med de varme smilene, det er det vi har savnet den siste tiden. Et levende bibliotek, er et rom fylt med latter og smil. Fylt med engasjerte mennesker.

Det blir fremdeles en stund til biblioteket kan brukes som normalt, men vi skal legge til rette så godt vi kan for et godt tilbud og så mye som mulig normalitet fremover. Vi er utrolig glade for å endelig kunne åpne våre dører igjen på tirsdag 02.05 kl. 10.00, med litt reduserte sommeråpningstider og slippe dere inn i et hakket bedre bibliotek. Vi har fått masse ny litteratur som står klart til å bli lest, malt veggene i nye farger og fått opp plexiglass. Gjort det vi kan for at det skal være trygt og hyggelig å komme på biblioteket igjen. Som sagt blir det ikke helt som før og vi må fremdeles overholde smittevernsreglene for at vi og dere skal være trygge og smittefri:

• Vis hensyn
  • Hold 1 m. avstand
  • Ta med dere lånekort om mulig
  • Lån bøker på utlånsautomaten om mulig
  • Ikke bruk lengre tid på biblioteket enn det dere må
  • Sprit dere når dere kommer og går fra biblioteket
  • Viser du symptomer på sykdom hold deg hjemme og be noen hente bøker for deg

Med disse reglene er det min glede å ønske velkommen til et åpent bibliotek igjen, vi gleder oss til å se dere og jeg håper alle tar vare på hverandre!

Ane Vestby Øiesvold
Biblioteksjef ved Inderøy bibliotek