Liker du spennende historier om gresk mytologi, guder og halvguder? Da er apollons prøvelser en serie for deg. I denne serien blir vi kjent med guden Apollon, som har blitt gjort til et menneske og plutselig skal lære seg å overleve som en helt vanlig tenåringsgutt ved navn Lester. Gjennom sin reise for å prøve å gjenvinne farens gunst, lar ikke farene og prøvelsene vente på seg. Vi får følge Apollon gjennom en serie på 5 bøker, fulle av spenning.

Serien er en etterfølger av Percy Jackson. Så gjennom Apollons reise får vi også se igjen gamle kjente og vi får endelig vite hvordan det gikk med Percy Jackson og vennene hans.

Bok nummer 1, Det skjulte orakelet

“Hvordan kan man straffe en udødelig? Ved å gjøre ham menneskelig. Guden Apollon har blitt jaget vekk fra Olympos etter å ha terget på seg faren, Zevs. Forvirret havner han i New York City, som en helt vanlig tenåringsgutt. Her må den fire tusen år gamle guden lære seg å overleve i vår moderne verden, i håp om at han en gang skal finne en måte å gjenvinne farens gunst på.”

Bok 2 Den mørke spådommen

“For å gjenvinne farens gunst, må Apollon forlate Halvblodsleiren og bringe lyset tilbake til de mange mørklagte Oraklene rundt omkring i USA. Men Oraklene er slett ikke ufarlige, og for å overleve må Apollon inngå allianser med de mest suspekte vesener.”

Bok 3 Den brennende labyrinten 

“Ved hjelp av vennene sine har Lester overlevd de to første prøvelsene: en i Halvblodsleiren og en i Idianapolis, hvor venninnen Meg mottok en mørk spådom. Nå må de inn i den brennende labyrinten, hvor det befinner seg en enda farligere trussel.”

Bok 4 Tyrannens grav

“Nå fører reisen ham til Jupiter-leiren utenfor San Fransisco, der de romerske halvgudene gjør seg klære til den endelige kampen mot det onde triumviratet. For å vinne kampen er de imidlertid helt avhengige av noe som ligger dypt begravet.. i graven til den mest grusomme av alle romerske herskere.”

Bok 5 Neros tårn

“Kampen om Camp Jupiter er over. Nye Rom er trygg. Tarquin og hans hær er beseiret. På et eller annet vis har Apollon kommet fra det i live, med litt hjelp fra jegerne av Artemis. Men selv om kampen er vunnet, er krigen langt fra over. Nå må Apollon og Meg gjøre seg klar for finalen – noe som kan bli fatalt. De må kjempe mot den siste keiseren, den fryktede Nero, og tilintetgjøre han en gang for alle.”

 

Translate »